Wedstrijden

Verschillende van de hondensporters van Stichting Hondensport Nieuw-Vennep doen ook mee aan regionale en landelijke behendigheidswedstrijden. Bij behendigheid, ook bekend als agility, loop je met je hond zo snel mogelijk een parcours waarbij je hond sprongen moet maken en tunnels en andere obstakels moet nemen. De schofthoogte van je hond bepaalt de hoogte van de hordes.

De FCI (Féderation Cynologique Internationale) erkent behendigheid als sport. De FHN en de Raad van Beheer reglementeren dit. De wedstrijden worden georganiseerd door verenigingen die ofwel bij de FHN of de Raad van Beheer zijn aangesloten.

Via hun websites kun je licentiegegevens en wedstrijdinschrijvingen beheren.Onze wedstrijdsporters lopen in verschillende klassen. Deze worden onderscheiden in een zogenaamde graad en in de schofthoogte van je hond. We kennen zo de debutanten klasse, de 1e, 2e, 3e graad en een zogenaamde open klasse. De verschillende hoogteklassen volgens De Raad van Beheer zijn small, medium, intermediate en large.


Lees verder op de volgende pagina over de wintercompetitie.