Wedstrijd verslag

15 augustus j.l. was er een agility wedstrijd bij K.C. Amsterdam in Spaarnwoude. Fijn dat er weer eens een wedstrijd was al was het met véél maatregelen zodat aan de RIVM regels kon worden voldaan. De sfeer was goed, de regels duidelijk en werden opgevolgd zodat het voor lopers en organisatie veilig was. Een aantal van onze wedstrijdcombinaties hebben meegedaan. Floor Arensman met Pim in de 2e graad, Leon Kralt met Tracy, Elly de Goijer met Ami en Stefan Guezen met Loki allen in de 1e graad.

Ondanks dat er niet in de prijzen is gelopen hebben onze sporters en honden het super gedaan na een periode van geen wedstrijden en dus ook geen wedstrijd ritme. Leon liep zijn eerste vast parcours (VP) wedstrijd met Tracy. Zij liepen hun rondje foutloos en binnen de vastgestelde standaard parcours tijd (SPT). Dit betekende dat hij direct al een zogenaamd u-tje “uitmuntend” in zijn logboek mocht laten bijschrijven. Hij behaalde hiermee overall de 3e plaats. Daar zijn we met zijn alle natuurlijk super trots op. Daar waar Stefan zijn eerste u-tje letterlijk misliep door dat hij twijfelde in zijn jump parcours en Loki daardoor vrijwel uit stand een hoogtesprong pakte en helaas daarbij het latje er af viel. Dat betekende een mooie 9e plaats in plaats van de 3e. Elly gooide hoge ogen met Ami op het vaste parcours. Een mooie 9e plaats. De slalom van paaltjes waren voor veel honden uitdagend gezien de hogere temperatuur. Ook de kortere rusttijd tussen het lopen van beide parcours dan gebruikelijk kan daar invloed op hebben. Ook Floor met Pim heeft het goed gedaan. Zij zijn recent overgestapt van de 1e- naar de 2e graad. Een mooie 8e plaats op de jumping en een 5e plaats op het vaste parcours én Zij beide rondes foutloos gelopen. Super gedaan allemaal. Hoe leuk is hondensport toch!