Kind en Hond

Niets is leuker dan dat je kind en hond de beste maatjes zijn. Spelen, knuffelen en gezellig samen zijn. Dit kan ook heel goed! Om dit veilig en verantwoord te laten verlopen zijn er omgangsregels. Tijdens deze workshop leren de kinderen deze omgangsregels. Tegelijkertijd leren de kinderen kijken naar het gedrag van de honden, om zo beter te begrijpen wat de honden proberen te vertellen.


Inhoud van de workshop
Tijdens de workshop leert je kind wat wel en niet kan bij de eigen hond, maar ook bij vreemde honden. Basis omgangsregels tussen kinderen en honden komen spelenderwijs aan bod op een interactieve manier. Ook gaan de kinderen de honden een aantal spelletjes aanleren.

Bij deze workshop is het de bedoeling dat zowel de kinderen als de honden respect voor elkaar krijgen. Als een kind de lichaamstaal van de hond leert herkennen en begrijpen, zal je kind bijvoorbeeld ook zien wanneer de hond even géén zin heeft om te spelen.

Voor wie?
Voor kinderen van 6-12 jaar. Alle hondenrassen zijn welkom, op voorwaarde dat zij absoluut geen problemen hebben met vreemde honden, mensen en kinderen en dat zij beschikken over een normale basis gehoorzaamheid. De kinderen moeten onder begeleiding staan van minimaal één volwassene die het kind blijft ondersteunen tijdens de gehele workshop.

Overige informatie:
Deze workshop duurt 2 uur, inclusief pauze iets te drinken en wat lekkers. Voor alle workshops geldt dat je met de aangeleerde oefeningen zelf thuis aan de slag kunt gaan.

Indien je vragen hebt over de workshop Kind en Hond of als je meer informatie wenst, email ons dan. Bij voldoende interesse starten wij de workshop.