Down and out

Afgelopen weekend kon er weer een wedstrijd gelopen worden bij KC Amsterdam in Spaarnwoude. Stefan heeft met zijn hond Loki meegedaan. Stefan heeft deze wedstrijd wel gelopen omdat het weer heerlijk was. Niet zo heet als op de dag van de wedstrijd twee weekenden ervoor bij KC Waddinxveen. Met het oog op het hondenwelzijn had hij zich voor die wedstrijd afgemeld.

Fijn dat hij in zijn vakantie dan nu toch nog bij deze wedstrijd aan de bak kon. Voor zijn Zweedse Herder Loki was er tijdens het jump parcours iets te veel afleiding. Je traint je hond om afleiding te weerstaan door het spelletje nog leuker te maken dan alles er omheen. Iedere combinatie van handler en hond heeft dan ook zijn eigen uitdagingen op een wedstrijd. Al blijft het naar het idee van Stefan bijzonder dat het mag, mensen zo dicht op de slalom, tassen met eten en koelboxen langs het afzetlint. Een lint op 80 cm hoogte is voor Loki als kleine hond geen afzetting. Een lint is een afzetting voor de mens, een afbakening van het parcours.

Op het jump parcours heeft Stefan met Loki helaas een diskwalificatie gelopen. Loki ging voor de insteek van de slalom even onder het lint door om zijn fans gedag te zeggen. Wel sociaal maar niet de bedoeling bij een wedstrijd.
Het vaste parcours waarin ook alle toestellen met de raakvlakken staan ging wel goed. Ze liepen op dit parcours een vlotte foutloze ronde. De dag is zo leuk afgesloten met een mooie 2e plaats op dit parcours. Dat zo’n dag intensief is blijkt wel uit de foto bij dit bericht. Nog voor dat Loki thuis was lag hij al down and out op het veld. Even een powernap als je moe bent geworden van de inspanning, geluiden, waakzaamheid en de vele afleidingen die je als hond moet negeren.

Stefan is trots op Loki en wij zijn dat met hem. Gefeliciteerd met jullie behaalde 2e plaats en fijn dat jullie zo’n leuke dag hebben gehad.