Demonstratie

Wij hebben een demoteam behendigheid en kunnen een demonstratie verzorgen om deze geweldige hondensport te promoten en/of kinderen en volwassenen te laten kennismaken met behendigheid.

Binnen het demonstratieteam zijn er beginnende en gevorderde combinaties. Tevens is er een diversiteit aan hondenrassen om te laten zien dat deze sport voor veel honden en handlers geschikt is, mits op eigen niveau!

De combinaties van handler en hond wisselen elkaar af en de spreker zal intussen uitleg geven wat de combinaties laten zien.


Een demonstratie duurt ongeveer 20 minuten in totaal. Meerdere blokken van 20 minuten is mogelijk mits er voldoende rust tussen de blokken zit. In overleg kunnen wij het publiek na de demonstratie uitgebreider informeren over hondensporten in het algemeen. Dit zal gebeuren onder leiding van het demonstratieteam.

De demo’s kunnen zowel binnen, maar het liefst buiten gegeven worden, immers het is een buitensport. De ondergrond is van groot belang voor de veiligheid van de honden en handlers. Een goede demping denkend aan grasveld of zand (indoor manegebakken) is een vereiste.

Voor de demonstraties rekenen we een onkostenvergoeding, echter deze is mede afhankelijk van het aantal demonstraties en de reisafstand. Wij zullen dit in overleg met je vaststellen. Versnaperingen zoals koffie, thee, fris voor het demoteam is vanzelfsprekend.


Indien je vragen hebt voor een demonstratie behendigheid of als je meer informatie wenst, email ons dan.