BASISCURSUS HONDENSPORT

De Basiscursus Hondensport wordt gegeven op vaste dagdelen in de week. Is je hond nog niet uitgegroeid maar staat deze wel goed onder appèl dan is de Basiscursus Hondensport een goede opstap. Daarna kun je een keuze maken om deel te nemen aan één van de hondensporten.

Inschrijven

Bij Stichting Hondensport Nieuw-Vennep kun je deelnemen aan verschillende en enorm leuke hondensportactiviteiten om samen met je hond te doen. Je hond kan zijn energie volop kwijt bij de Behendigheid, Hoopers, Combi-sport of Rally-O. En ook jij bent lichamelijk actief bezig met je hond.

Voor nieuwe startende combinaties (begeleider en hond) in de Behendigheid, Hoopers of Combi-sport is er een Basiscursus Hondensport. De basiscursus is geschikt voor honden vanaf 8 maanden in verband met lichamelijke belasting van je hond. Het is aan te bevelen dat de hond reeds een goede band heeft met de baas en sociaal is naar andere honden en mensen. En dat daarom de honden tenminste een pubercursus positief moeten hebben afgerond. 

Het is belangrijk dat je hond elk toestel goed leert kennen en op allerlei manieren kan benaderen. Wij leren de toestellen apart aan voordat er een combinatie van toestellen genomen wordt. Hierdoor is de kans op hyperactief gedrag en blessures veel minder aanwezig.

We starten de cursus van 10 lessen met een theorieles. Dit zodat je aansluitend alle aandacht bij je hond kan houden tijdens de 9 praktijklessen van 45 minuten. Alle toestellen komen apart aan bod en er wordt uitleg gegeven over de reglementen. Bij elke praktijkles zal je tevens een warming up en cooling down met je hond doen net als diverse werkoefeningen.

In de Basiscursus Hondensport staat centraal:

  • Positieve trainingsmethode
  • Aandacht-, werk-, denkoefeningen
  • Toestel aanleren
  • Raakvlakken en Touch
  • Looplijnen en verkennen
  • Warming up en Cooling down

Het is van groot belang te werken aan een goede basis wanneer je met de hondensport begint. In de basiscursus starten we dan ook met maximaal 4 deelnemers om later pas in grotere groepslessen te trainen. Veel honden zijn dol op actie en kunnen door (te) hoog in hun energie te zitten te hyperactief worden tijdens de training.  Oorzaak kan zijn dat ze andere honden zien rennen en vliegen over de baan, met als gevolg dat je als baas vervolgens nauwelijks controle meer hebt over je hond op het moment dat je de baan betreedt. Ook hieraan wordt aandacht, uitleg en training gegeven.


Inschrijven