Aan de bak

Vandaag was er een behendigheidswedstrijd bij de Alphense Honden Club (AHC). Floor stond met haar hond Pim aan de start en Stefan met zijn hond Loki. Vroeg in de morgen werd al duidelijk dat er best wat afmeldingen waren van vooral handlers met grotere honden. De temperatuur zou natuurlijk behoorlijk oplopen en verschillende hondeneigenaren hadden er voor gekozen om deze wedstrijd dan maar over te slaan. Enerzijds jammer voor de organisatie maar anderzijds wel heel begrijpelijk.

Gelukkig nog relatief vroeg in de ochtend mocht Stefan met Loki aan de bak. Ondanks dat Loki wat vroeger van het startblok ging dan Stefan wilde, zijn ze het rondje gestart. Geen fouten op de raakvlakken, geen latjes eraf en lekker vlot door de palen in het vaste parcours. Tussendoor moest hij uiteraard wel even zijn sociale kant laten zien door even naar de groep kijkers te gaan die direct op de ring zaten. Stefan kan trots zijn op het foutloos nemen van alle toestellen en trots op het sociale gedrag van zijn hond. Al is het sociale aspect bij de hondensport net even niet de bedoeling Loki 😉

Vervolgens stond Voor Stefan en Loki de jump op het programma. Leuk parcours maar uitdagend. Er moesten veel toestellen genegeerd worden en daar ging het toch echt even fout. Loki wordt getraind om vooruit te werken en dat deed hij super tijdens het rondje. Echter de bedoeling was linksaf en niet vooruit. Had ik maar zijn naam geroepen vertelde Stefan naderhand. Hij had namelijk verwacht dat Loki hem wel zou volgen zoals hij voorheen altijd deed. Maar nu koos hij er zelfstandig voor om de hoogtesprong in zijn zichtlijn naar voren te nemen. Foutje van de baas zegt Stefan maar daar leer ik wel van.

Inmiddels was de temperatuur al behoorlijk opgelopen. Floor koos er daarom voor om alleen met Pim het vaste parcours te lopen. Ook met het vooruitzicht op hun deelname volgende week aan het NK waarvoor zij zich hebben geplaatst. Het rondje van Floor met Pim was foutloos. Maar met de warmte van vandaag liepen ze niet de snelste tijd. Maar ze mogen super trots zijn op hun mooie 4e plaats.

Op naar de volgende wedstrijd team Hondensport Nieuw-Vennep.